چرا نه گفتن به شکلات کار مشکلی است

0
39
چرا نه گفتن به شکلات کار مشکلی است

“حس خوب ناشی از خوردن ترکیباتی مشخص. اولین غذایی که می خوریم می تواند مزاج ما را در آینده تایین کند” 

دانه های شکلات دارای ۵۰ درصد چربی می باشند، این در حالی است که خامه لخته تا میزان ۶۰ درصد چربی را در خود جای می دهد. اما چرا شکلات اینقدر برای ما خوراکی خوشمزه ای به حساب می آید؟ دلیل اول شاید به دلیل وجود خامه ویسکوزیته شکلات می باشد که در دهان پخش شده و حس خوب را به دنبال دارد. گیرنده های لمسی ویژه ای که روی دهان قرار گرفته اند این طعم را شناسایی کرده و از این طریق مرکز لذت مغز را تحریک می کنند. اما به علاوه این لذت مربوطه، شکر موجود در شکلات نقش به سزایی در در خامه ای کردن ترکیب این خوراکی خوشمزه داشته است. در طبیعت به طور کل-به غیر از شیر مادر-شکر و چربی به میزان زیادی در ترکیب با یکدیگر دیده نمی شوند. ترکیبات شکلات به گونه ای کاملا شبیه به اولین چیزی می باشد که ما در زندگی خود خورده ایم، شیر مادر.

به طور کل اولین چیزی که ما در زندگی خود می خوریم تایین کننده علایق ما در مورد خوراکی ها در آینده خواهد بود، حتی اگر اولین طعمی که ما چشیده ایم به اندازه شیر مادر مفید نباشد. می توان نسبت کربوهیدرات ها به چربی موجود در شیر مادر را در بسیاری از ترکیبات غذایی که به صورت روزانه مصرف می کنیم پیدا کنیم مثل بیسکوئیت، کیک و یا حتی چیپس. ترکیب چربی و کربوهیدرات ها بخشی از مغز به نام آمیگدال (Amigdala) فعال می کند، قسمتی که در مرکز واکنش های حسی ما نسبت به غذاها می باشد. ترکیبات مربوطه همچنین نوکنئوس اکومبنس-مرکز میل مغز-را مورد هدف قرار می دهند که با در نظر گرفتن این مورد فرد لذت بیشتری از خوردن برده و بنابراین نسبت به ترکیبات مشخصی اعتیاد پیدا می کند.

فرمول های گفته شده ناحیه مربوط به خاطرات یعنی هیپوکامپ-جهت به یاد آوردن تمامی تجربیاتی که مربوط به خاطرات و لوب پیشانی که رفتارها و برنامه ریزی ها را کنترل می کند–را که مربوط به خاطرات می باشد در مغز تحریک کرده به طوریکه شما با خوردن خوراکی ها دوباره تمایل خواهید داشت تا تجربه لذت بخشی را دوباره تکرار کنید.

حس خوب را می توان تنها با خوردن ترکیبات غذابب مشخصی ایجاد کرد. ترکیبات غذایی بسیاری وجود دارند که در کنار مصرف شکلات، حس خوبی را در شما به وجود می آورند.

لوبیا روی نان تست غذای بسیار خوشمزه — بدن ما به ترکیبات مشخصی به نام آمینو اسیدها جهت ساختن پروتئین ها نیاز دارند. بدن ما توانایی ساختن بسیاری از این آمینواسیدها را به طور خودکار داشته ولی مابقی باید با مصرف روزانه مواد غذایی تامین شوند. زمانیکه با مصرف گوشت تمامی نه آمینواسید مورد نیاز بدن تامین می شود، بسیاری از منابع گیاهی نیز باید در کنار مصرف گوشت در نظر گرفته شده تا دیگر آمینواسیدهای مورد نیزا بدن نیز همه روزه تامین شود.

لذت و یا حس درد خوردن فافل کاری – مغز ما استعداد زیادی در خوردن و چشیدن طعم های مختلف داشته که در این بین برخی از آنها می توانند برای بدن چندان خوش آیند نباشند. مثل فلفل چیلی. فلفل شامل کپسایسین بوده که محرک های درد موجود در دهان  به نام TRPV1 را تحریک می کند. این گیرنده سبب می شود تا کپسایسین حرارت بالایی را تجربه کرده و در پی آن “پاسخ چنگ و با گریز” فعال شده که در طی آن مواد ضد درد قوی به نام اندورفین در بدن ترشح می شود.

پنیر بو داده — Epoisses  یکی از بدبو ترین پنیرها فرانسوی به شمار می رود. باکتری های موجود در این پنیر ترکیبات گوگردی از نوعی که در پای عرق کرده یافت می شود را به وجود می آورد. زمانیکه این پنیر را مصرف می کنید، ترکیبات بوی به قسمت عقب دهان شما رفته که در آنجا بوی کاملا متفاوتی را تجربه خواهید کرد. مغز شما طعم خامه ای را به همراه بوی پنیر تجربه کرده که از این طریق تجربه لذت بخش خوردن یک خوراکی خوشمزه را به شما خواهد داد.  

استفاده از شیر در قهوه – در حدود ۵۵ میلیون فنجان قهوه به طور روزانه در انگلیس مصرف می شود. با توجه به مطالعات مشخص شد کافئینی که برای درست کردن قهوه از آن استفاده می شود بوی گل منبع را هنوز در خود نگه داشته که با مصرف قهوه به دلیل این بوی خوش آیند حس نوشیدن دوباره آن به شما دست خواهد داد.

ماست باعث افزایش طول عمر – میانگین طول عمر در انسان ها افزایش پیدا کرده که یکی از دلایل اصلی آن تغییراتی است که در رژِم غذایی آنها دیده می شود. در این میان مصرف روزانه ماست می تواند نقش مهمی را در این میان داشته باشد. باکتری موجود در ترکیب ماست- لاکتوباسیلوس بولگاریکوس-التهاب را در روده کاهش داده که به طور کل بدن را در مقابل سکته های قلبی و سرطان ایمن می کند.  

نمک – دلیل اینکه ما انسان ها خوردن نمک را دوست داریم می تواند به نحوه زندگی اجداد ما برگردد. زندگی به نظر می رسد که از آب و در واقع اقیانوس ها آغاز شده باشد. بنابراین با در نظر گرفتن سلول های زنده موجود در آب که موجودات امروزی را تشکیل داده اند تا میزانی نمک را در خود ذخیره کرده باشند. وجود  هزاران میلیارد یون سدیم در مغز به ما کمک می کند تا بتوانیم فکر کنیم، حرکت کنیم و همچنین دنیای اطراف خود را درک کنیم.

توت فرنگی که به شما کمک میکند مصرف شکر را کاهش دهید – توت فرنگی بسیار شیرین تر از بلوبری می باشد ولی در مقایسه با آن شکر کم تری را در ترکیبات خود جای می دهد که همواره در طی مصرف به داشتن نوعی از حس خوب کمک می کند. این میوه به دلیل اینکه تا میزان زیادی مغز را تحریک می کند به عنوان میوه ای شیرین نام برده می شود. اما دلیل اینکه ما بسیار علاقه مند به خوردن این میوه می باشیم بوی توت فرنگی گزارش شده است که شامل ۳۹ ترکیب شیمیایی بوده که مغز ما را تحریک کرده تا به میزان بسیار بیشتری از شکری که مصرف می کنیم احساس شیرینی خوردن را داشته باشیم.  

نحوه توربوشارژ کردن قارچ – ما میزان مورد نیاز از ویتامین دی بدن خود را با جذب نور آفتاب تامین می کنیم تا از این طریق با تاثیر نور آفتاب بر روی کلسترول پوست، سلامتی استخوان ها را تضمین کنیم. اما  در جاهایی که نور کم می باشد مثل کشود انگلیس، این کمبود را می توان با خوردن قارچ جبران کرد. چراکه قارچ ها با داشتن ویتامین های دی در پوست خود در برابر آفتاب محفوظ می مانند. اگر قارچ ها را در برابر نور آفتاب قرار دهیم میزان ویتامین دی تولیدی آنها را افزایش خواهیم داد.  

سبزی های تلخی که باید مصرف کنید – سیب زمینی یک ترکیب تلخ بوده که گاها به دلیل سبز رنگ بودن نباید آنها را مصرف کرد چراکه می توانند برای بدن سمی باشند. این به آن دلیل است که با قرار گرفتن سیب زمینی ها در معرض نور خورشید، میزان سموم آنها افزایش پیدا کرده که در این بین می توان به (Glycoalkaloids) از نوع ترکیبات سمی موجود در سیب زمینی ها اشاره کرد.  

گوشت گاو – بدن ما توانایی ساختن چربی های مورد نیزا بدن را دارد ولی برخی از انواع مثل امگا سه و امگا شش در بدن انسان تولید نمی شوند. بنابراین با مصرب مواد غذایی مشخصی باید این کمبودها را تامین کنیم. میزان زیادی از امگا شش در روغن های گیاهی را می توان یافت. ماهی های پرچربی مثل قزل آلا و خال خالی تا میزان زیادی از ترکیبات امگا سه را در خود جای می دهند. امگا سه به طور طبیعی در علف و شبدر نیز یافت می شود به طوریکه اگر از گوشت گاوهایی که در این مناطق به چرا رفته اند مصرف، می توانید از گوشت گاوی سرشار از امگا سه لذت ببرید.  

گوجه فرنگی – این ترکیب دارای میزان زیادی از اومامی-پنچمین طعم محبوب بعد از شیرین، ترشی، شوری، تلخی-در مقایسه با دیگر میوه ها می باشد که همواره حس خوب را در انسان به وجود ما آورد. که دلیل علاقه ما به خوردن گوجه فرنگی می باشد. مولکول اومامی یک ترکیب اسید آمینه به نام گلوتامات بوده که به عنوان یکی از بلوک های ساختاری پروتئین به شمار می رود.  

Warning: A non-numeric value encountered in /home/madnic/domains/madnic.ir/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 326

افزودن دیدگاه