ویتامین هایی که مصرف آنها به غیر از ولخرجی معنی دیگری ندارد

0
49

همواره مصرف هرچه بیشتر ترکیباتی که برای بدن مفید می باشند نمی تواند به معنی افزایش فاکتور های سلامت بدن در نظر گرفته شود. ویتامین ها و مواد معدنی برای سلامت بدن و فعالیت های هرچه بهتر آن ضروری می باشند ولی نمی توان این مورد را به معنی استفاده هرچه بیشتر آنها در نظر گرفت. در بیشتر موارد حتی پزشکان پیشنهاد می کنند که تا جای ممکن با داشتن رژیم غذایی مفید بتوان تمامی موارد مورد نیاز را به بدن رسانده و از مصرف ویتامین ها جلوگیری کرد. همواره قبل از مصرف هر نوع مکملی، به دلیل ویژگی های بدنی متفاوت در هر فرد، باید با پزشک مشورت کرد. مصرف ویتامین ها ارتباط مستقیمی با سن، میزان فعالیت های فیزیکی،نوع رژیم غذایی اعم از گیاه خوار بودن و میزان قرار گرفتن در برابر نور آفتاب دارد. در ادامه به برخی ویتامین هایی اشاره شده است که در واقع نخوردن آنها همواره توصیه می شود.

بتاکاروتن

برای یک فرد بالغ سالم میزان بتاکاروتن پیشنهادی ۳٫۰۰۰ واحد بین المللی IU برای مردان و ۲٫۱۳۰ واحد بین المللی برای خانم ها گزارش شده است. خوراکی هایی که حاوی میزان بالایی از این ترکیب بوده شامل هویج، اسفناج، کلم و کلم بروکلی می باشد. برخی افراد به دلیل شناخت بتاکاروتن به عنوان آنتی اکسیدانی با ویژگی ضد سرطانی ترجیح می دهند تا حداکثر میزان ویتامین مربوطه را مصرف کنند اما این ترکیب از طرفی می تواند سرطان ریه را در افراد سیگاری افزایش دهد و به هیچ عنوانی قابلیت ضد سرطانی آن اثبات نشده است.

فولیک اسید

افراد بالغ باید به میزان ۴۰۰ میلی گرم از ترکیب مربوطه را با مصرف نان، غلات صبحانه، حبوبات و مارچوبه دریافت کنند. از آنجاییکه ویژگی کاهش ریسک اختلال لوله عصبی نوزاد به این ترکیب نصبت داده می شود، مادران باردار این ویتامین را در برنامه غذایی خود می گنجانند. اما با توجه به بررسی هایی که پزشکان انجام داده اند، مصرف چنین مکمل هایی ریسک سرطان روده را در افراد بالا می برد.

سلنیوم

برخی منابع غذایی طبیعی مانند ماهی تن، گوشت گاو و جوز برزیلی حاوی ترکیبی بوده که بهتر است در هر روز میزان ۵۵ میلی گرم به بدن برسد. برخی افراد عقیده دارند مصرف این ویتامین می تواند از بسیاری سرطان ها به ویژه سرطان پروستات جلوگیری کند. اما با توجه به بررسی های اخیر مشخص می شود مصرف این ویتامین توسط افرادی که از لحاظ ترکیبات و املاح غنی می باشند می تواند سرطان پروستات را در خود افزایش دهند. این ترکیب می تواند به عنوان یکی از خطرناک ترین مکمل ها برای افراد دیابتی به شمار رود. طبق مطالعه انجام گرفته در سال ۲۰۰۷ مشخص می شود ریسک بیماری دیابت در راستای مصرف ۲۰۰ میلی گرم از این ترکیب تا ۵۰ درصد افزایش پیدا می کند.

ویتامین ب۶

افراد بالغ بین سنین ۱۹ تا ۵۰ باید در هر روز حدود ۱٫۴ میلی گرم از این ترکیب را مد نظر داشته باشند. سیب زمینی پخته، موز و نخود حاوی میزانی از این ترکیب بوده که با مصرف روزانه آنها می توان میزان مورد نیاز بدن را به راحتی تامین کرد. بعد از ۵۰ سالگی مردان و زنان نیاز دارند تا این میزان را به ۱٫۵ میلی گرم افزایش دهند. به دلیل باور برخی در راستای ویژگی این ترکیب در جلوگیری از کاهش کیفیت ذهن و سطوح پایین تر هموسیستئین Homocysteine (به عنوان آمینو اسید مرتبط با بیماری های قلبی) این ویتامین را به میزان بالایی مصرف می کنند ولی در حقیقت مشخص شده است که ویتامین ب۶ می تواند هم مفید و هم مضر باشد. برخی بررسی ها نتوانسته اند جنبه های مثبت این ویتامین بر روی عملکرد ذهن را ثابت کنند، و این در حالی است که با کاهش هموسیستئین در راستای مصرف ب۶، ویتامین مربوطه نمی تواند از بیماری های قلبی جلوگیری کند.

ویتامین ب۱۲

ماهی، صدف، گوشت گاو و غلات صبحانه به میزان زیادی حاوی ب۱۲ می باشند. ویتامینی که به نظر می رسد در افرادی با رژیم گیاه خواری بسیار کم باشد. پیشنهاد شده است که در هر روز ۲٫۴ میلی گرم از این ویتامین توسط مصرف موارد گفته شده دریافت شود. کمبود ویتامین ب۱۲ در راستای اختلالات کم خونی و زوال عقل برای بسیاری سالمندان مشکلی عمده به شمار می رود. بنابراین مصرف این مکمل ها می تواند در برخی موارد مفید باشد ولی میزان زیاد آن نمی تواند رابطه این با تقویت مغز و افزایش انرژی داشته باشد.

ویتامین سی

ویتامین سی را می توان به راحتی در آبمیوه ها، خربزه و گوجه فرنگی پیدا کرد. هر مرد بالغ باید در حدود ۹۰ میلیگرم و هر زن بالغ در حدود ۷۵ میلیگرم از این ویتامین را در هر روز مصرف کند. برخی افراد این ویتامین را در راستای جلوگیری از سرماخوردگی مصرف می کنند اما با توجه به مطالعه ای به هیچ عنوان مشخص نمی شود که مصرف زیاد این ویتامین می تواند از سرماخوردگی جلوگیری کند. اما از طرفی ریسک بیماری را در افرادی که در مناطق سردسیری زندگی می کنند با مصرف ویتامین سی کاهش پیدا می کند و یا حتی در برخی موارد به افرادی که دو ماراتون انجام می دهند می توانند به میزانی بیشتر از این ترکیب بهره ببرند. افراد سیگاری نیز می توانند به میزان بیشتری برای سلامت بدن خود ویتامین سی مصرف کنند. اما بر خلاف باور اشتباه دیگر، ویتامین سی نمی تواند ریسک سرطان و بیماری های قلبلی را کاهش دهد.

ویتامین ای

ویتامین مربوطه را می توان در روغن گیاهی، آجیل سبزیجاتی با برگ های سبز مشاهده کرد. با توجه گفته هایی این مکمل می تواند از بیماری های قلبی، سرطان و آلزایمر جلوگیری کند. سعی داشته باشید در حدود ۱۵ میلی گرم در هر روز با خوردن خوراکی های حاوی ویتامین ای نیاز استاندارد خود را برطرف کنید. چراکه نه تنها هیچ رابطه ای بین کاهش بیماری های قلبی و سرطان با خوردن مکمل های بیشتر دیده نشده است بلکه ریسک سکته در راستای افزایش میزان ویتامین ای در افراد بالا می رود. بهتر است مصرف برخی غذا هایی که از سکته جلوگیری می کنند را جایگزین این مکمل ها کرد، دریافت ویتامین ای از طریق غذا می تواند آلزایمر را کاهش دهد.

زینک

تمامی میزان زینک مورد نیاز بدن را می توان با مصرف صدف های دریایی، گوشت گاو و غلات صبحانه دریافت کرد. مردان به میزان ۱۱ میلی گرم و زنان به میزان ۸ میلی گرم از این ترکیب را باید روزانه مصرف کنند. برخی گفته ها حاکی از آن است که ماده معدنی مربوطه می تواند از نشانه های سرماخوردگی جلوگیری کرده و حتی دوره درمان را سرعت بخشد اما بررسی های علمی این گفته را رد می کند. میزان بالایی از این ترکیب می تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را مختل کند بنابراین بهتر است به جای مصرف میزان بالای زینک، شیوه هایی دیگر را امتحان کرد.

 

افزودن دیدگاه